10 ₴/кг
Мінімальне замовлення — 25 кг
Показати всі оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 1000 грн
Харчова виварювальна сіль сорту Екстра виробляється методом хімічного очищення та випаровування розсолу, що видобувається зі свердловин. Вона характеризується найвищою хімічною чистотою (вміст NaCl не менш ніж 99,8%), майже не містить домішок інших солей (чим їх менше, тим вищий сорт солі). Сучасні харчові добавки вводяться до складу продукції під час її виготовлення, надають певних властивостей або покращують загальний смак їжі. Смачна сіль вирізняється чисто-білим кольором і рівномірним дрібним помелом. За результатами лабораторних випробувань цей товар визнаний якісним і безпечним для інших різновидів продукції на її основі. Хлористий натрій відповідає підвищеному стандарту Наприклад, харчова сіль сорту екстра показала відповідність за такими параметрами, як масова частка вологи та магній-іона. У зразку хлорид натрію, не було виявлено перевищення вмісту оксиду заліза, який може бути небезпечний для здоров'я людини. Поварена сіль відзначена досить низькою зоною нерозчинного у воді залишку матеріалу. Однак масова частка сульфат-іону та натрію продукту не відповідає підвищеному стандарту для солі сорту екстра.
Показники | Норматив |
Нерозчинні частинки | 0,3% |
Вологість | 0,1% |
NaCL | 98,31% |
Ca | 0,34% |
Mg | 0,03% |
SO4 | 0,08% |
K | 0.012% |
FE2O3 | 0.0021% |
Сіль харчова не токсична, пожежо- або вибухонебезпечна речовина. Під час контакту зі шкірними покривами, які не мають ушкоджень, повністю нешкідлива, під час зіткнення з ранами знижує швидкість їхнього загоєння. Для пакування кухонної солі використовуються мішки з поліетилену та поліпропілену місткістю не більш ніж 50 кг, спеціальні одноразові контейнери місткістю 900-1000 кг. Сіль харчова, паковання гуртом поліпропіленовий мішок 25 кг. Перевезення здійснюється в критих, сухих, чистих транспортних засобах. Зберігання продукту в спеціальних двошарових пачках, контейнерах і паперових мішках, що мають поліетиленову вкладку — 2 роки, за відсутності вкладки або внутрішнього паперового пакета — 1 рік. Для зберігання солі, що не містить домішок, з підтримкою необхідних температурно-вологих умов встановлений гарантійний термін 5 років. Зберігати за відносної вологості повітря не більш ніж 75%
Яка сіль шкідлива для організму?
Найшкідливішою вважається дрібна кухонна сіль «екстра» класу. Такий продукт видобувається з природних родовищ, проходить інтенсивне очищення, у ньому не залишається жодного корисного мікроелементу. У разі споживання такої солі в людський організм потрапляє чистий хлорид натрію. Яка сіль краща за дрібну або велику?
Наприклад, для соленій, супів, гарячих страв із м'ясних і рибних продуктів підходить виключно велика сіль, а для заправок, салатів, десертів і делікатесів краще підійде дрібна, та й подавати на стіл найкраще білу та розсипчасту. Яка буває харчова сіль?
Йодована, морська, кухонна, рожева гімалайська, кошерна, чорна — є безліч різновидів, здавалося б, такого простого продукту, як сіль. Одні з цих різновидів концентрованіші, інші треба використовувати тільки для фінішу страв. Що робить вода із сіллю?
Вживання води із сіллю допомагає прискорити травний процес. Підтримувати оптимальний рівень рідини. Нормалізувати емоційний стан завдяки вмісту мінералів, корисних для нервової системи. Усунути безсоння. Як вибрати якісну сіль?
Картинки за запитом
Вибрати дійсно високоякісний продукт можна тільки за допомогою віялових досліджень якості, орієнтуючись на Знак якості, який варто шукати на етикетці товару. Чим відрізняється кухонна сіль від Виварювальної?
Особливості харчової солі: Самосадкова — видобувається з озера, після того, як вода випарувалася природним способом. Садкова — витягується із солоної морської води за допомогою випаровування вологи. Виварювальна — виробляється на випарних апаратах, з вихідних сольових Як правильно солити їжу під час приготування?
Коли солити?
Як відрізнити кам'яну сіль від морської?
Морська сіль — сіль, що видобувається з морської води, зазвичай, природним способом (випаровуванням води під впливом Сонця) або випаровуванням. Кам'яна сіль (галіт) видобувається з давніх морських відкладень і вирізняється свіжістю органічних залишків. Самосадкова — видобувається з озера, після того, як вода випарувалася природним способом. Садкова — витягується із солоної морської води за допомогою випаровування вологи. Виварювальна — виробляється на випарних апаратах, з вихідних сольових. Для чого п'ють соду із сіллю? У разі правильного приймання всередину сода розріджує й оновлює структуру крові, допомагає боротися з камінням у нирках, відкладенням солей, холестеринових бляшок. За нормалізації кислотно-лужного балансу відбувається очищення й оновлення клітин крові. Чи можна їсти морську сіль замість звичайної?
Замість кухонної солі можна використовувати морську, хоча останній сульфат магнію, що входить до складу, має проносну дію. Водночас частка йоду в морській солі набагато нижча, ніж у йодованій. Чи можна використовувати морську сіль у їжу?
Тому відповідь на питання, чи можна морську сіль у їжу, однопризначена: вона повністю очищена від механічних домішок і готова до вживання. Обидва продукти містять хлористий натрій, але в повіреній солі його об'єм становить до 99,9%, а в морській — не вище 77,5%. Що краще морська чи йодована сіль?
Морська сіль краща, ніж йодована. На жаль, у процесі випаровування, очищення й сушіння йод із морської солі практично повністю зникає. Наприклад, в одному грамі морської солі міститься приблизно 1 мкг йоду, а в йодованій — 40 мкг.
Основні | |
---|---|
Вага | 25 кг |
Виробник | ОГОЛОШЕННЯ |
Країна виробник | Туреччина |
Тип | Морська сіль |
Ціна за 1 кг | 24 |